Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zemřela Markéta Procházková - Lutková.

13. 6. 2020

 S hlubokou bolestí v srdci musím všem, kdo to ještě neví, sdělit moc smutnou zprávu. V úterý 2. 6. 2020 ráno, zcela náhle, doma zemřela Markéta Procházková - Lutková. Její maminka se zhroutila a byla převezena do nemocnice na Bulovce a poté do LDN.

Markétka byla vynikající básnířkou a skladatelkou a značnou část života poté věnovala pedagogické činnosti, výuce hudební nauky, skladby a hlavně hudební improvizace a měla i nadání výtvarné.

Markétka byla mojí učitelkou na improvizace a skladbu a má dlouholetá kamarádka. Její nečekaná smrt mě zaskočila, ačkoli jsem věděl že má vícero vážných zdravotních problémů.

Věřím, že jí v Božím Království Pán Ježíš přivítá a bude jí tam dobře.

Rozloučení ve formě zádušní Mše proběhne v sobotu 27. 6. 2020 ve 14 hod. v kostele sv. Bartoloměje v Bartolomějské ulici v Praze.

Kdo jste znali Markétku, prosím přijďte se s ní rozloučit a pozvěte prosím i další, kteří ji znali, například další její žáky a žákyně.  

Je ještě teoreticky možné, že se místo a čas Mše změní, jsem v kontaktu s jejím manželem Petrem Maria Lutkou. Pokud ano, uvedu na tomto místě korekci, ale změna se nepředpokládá.

 

bratr Jan